TERKINI: Musa Aman tiba Istana Negeri dijangka angkat sumpah10.05 pagi: Ketua Bersatu Sabah yang juga Adun Sulaman, Hajiji Mohd Noor mengesahkan bahawa pembangkang akan bertemu dengan Yang Di-Pertua Negeri Juhar Mahiruddin.

"Ada isyarat (dari istana untuk hadir ke istana negeri), tetapi masa belum ditetapkan," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Ditanya sama ada Musa akan mengangkat sumpah sebagai ketua menteri, dia berkata: "Insya-Allah, jika semuanya berjalan lancar."

Hajiji juga mengatakan bahawa pembangkang mendapat sokongan sekurang-kurangnya 34 daripada 65 Adun untuk mengambil alih kerajaan negeri pimpinan Warisan.


Loading...

10 pagi - Sidang media Shafie ditunda

Ketua Menteri Sabah Shafie Apdal bertemu dengan anggota dewan undangan negeri Warisan pagi ini.

Menurut pembantu presiden Warisan itu, pertemuan itu akan berlangsung sebelum Shafie berucap pada sidang media yang pada awalnya dijadualkan pada pukul 10 pagi di Pusat Pentadbiran Negeri Sabah.

"Sidang media akan diadakan selepas pertemuan itu, antara jam 10 dan 11 pagi," kata pembantu itu.


Loading...

9.40 pagi - Musa Aman dijangka tiba di istana 10 pagi

Bernama melaporkan dari jalan masuk ke istana negeri di Sabah, di mana Musa dijangka akan ke Istana jam 10 pagi ini untuk mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri Sabah dan membentuk kerajaan baru di negeri itu.

– Mkini

ARTIKEL BERKAITAN:


Join our Telegram Channel
Telegram