DAP, PAN parti tertinggi bolot projek direct-nego zaman PH, RM5.8 bilionProjek rundingan terus (direct-nego) mengikut parti dari yang tertinggi hingga terendah di dalam kementerian :-

1) DAP = MOT
2) PAN = MinDef
3) PPBM = KDN
4) DAP = MCMC
5) PKR = KPKT
6) PPBM = KPM
7) PAN = KKM
8) WARISAN = MITI
9) DAP = MOSTI
10) DAP = MOF
11) PPBM = KPLB
12) PPBM = KBS
13) PAN = MOA
14) PKR = KeTSA
15) PKR = KPW
16) PKR =MOE
17) WARISAN =KPSB
18) PKR = KPDNKK
19) PAN = KWPJumlah keseluruhan rundingan terus mengikut parti :-

1) DAP = RM 4.9 Billion
2) PAN = RM918 Juta
3) PPBM = RM619 Juta
4) PKR = RM 179 Juta
5) WARISAN = RM11 Juta

Kesimpulan di sini DAP dan PAN merupakan parti yang paling tinggi nilai di dalam setiap kementerian dan juga yang paling tinggi jumlah keseluruhan kementerian.

Jika dicampur jumlah kedua-dua parti ini adalah sebanyak RM 5.8 bilion. Bersamaan sebanyak 95% dari jumlah RM6.1 bilion keseluruhan projek rundingan terus.

DAP satu-satunya parti yang mencecah bilion! Manakala pecahannya adalah sebanyak 80% dari jumlah keseluruhan.Persoalan di sini adalah bukan isu berkenaan PROJEK RUNDINGAN TERUS (DIRECT-NEGO) tetapi adalah penipuan mereka kepada rakyat dalam perlaksanaan JANJI MENIFESTO mereka sendiri.

Mereka menyatakan TIADA LAGI projek rundingan terus jika mereka mengambil alih kerajaan.

Apa yang saya ingin tekankan di sini sebenarnya DAP adalah perompak negara. Mereka memang jelas dan nyata membuat penyusunan untuk merompak duit secara rakus.

Wahai anak-anak bangsa tolonglah sedar.

Baru memerintah negara 22 bulan macam-macam DAP dah rompak dan menjadi perompak. Bangkitlah anak bangsa kita lenyapkan DAP  dalam pilihanraya.

PRU 15 kita tanam mereka.

Sekian,
MJSDN

(Sumber copy paste whatsapp)

ARTIKEL BERKAITAN:


Join our Telegram Channel
Telegram