Kemaluan digigit ular ketika sedang buang airSEORANG remaja lelaki dikejarkan ke hospital selepas kemaluannya digigit seekor ular sawa.

Menurut laporan Daily Star, kejadian yang berlaku di Nothaburi dekat Bangkok, Thailand itu berlaku ketika mangsa sedang menggunakan tandas.

Siraphop Masukarat, 18, berkata ular tersebut tiba-tiba menggigit selepas beberapa saat dia duduk di tandas itu.

Katanya, dia menunduk dan melihat ular sawa dengan rahangnya dikepit di sekitar hujung kemaluannya.


“Saya melihat ke bawah dan melihat ada ular yang tergantung di tandas. Kemudian ada darah di mana-mana.

“Itu hanya ular kecil tetapi gigitannya sangat kuat. Saya harap penis saya dapat pulih. Ular itu dengan cepat melepaskannya ketika darah mengalir di sekitar mangkuk tandas,” ujarnya.

Siraphop berteriak ketakutan ketika dia berlari keluar dari bilik mandi dengan seluarnya terlucut di pergelangan kakinya.

Ibu remaja yang panik itu mengejar remaja itu ke Hospital Bang Yai yang  berdekatan untuk mendapatkan rawatan anggota yang cedera.


Doktor memberi Siraphop tiga jahitan di kelenjar di hujung alat kemaluan dan  merawat luka gigitan dengan mencuci antibiotik, untuk membunuh bakteria dari taring ular sawa.

Pengendali haiwan tiba di rumah dua tingkat itu dan mula mencari ular itu, yang  masih berada di mangkuk tandas.

Mereka menggunakan peralatan menangkap ular untuk menjerat ular sawa, yang  panjangnya sekitar 4 kaki.

Mereka mengambilnya ke dalam karung sebelum melepaskannya kembali ke hutan.

Ibu Siraphop, Sutapath, dalam ketakutan mengatakan dia masih terkejut dengan kejadian itu. – Sinarplus Join our Telegram Channel
Telegram