Rompak, tembak di Puchong Prima, seorang maut, rakan cederaSUBANG – Seorang pengawal keselamatan maut manakala rakan sekerjanya cedera akibat ditembak dalam kejadian rompakan berdekatan sebuah bank di Puchong Prima, dekat sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, siasatan awal mendapati kedua-dua pengawal keselamatan itu sedang membawa sejumlah wang. 


“Mereka dikatakan sedang mengawal van keselamatan berkenaan ketika kejadian.

“Suspek yang menembak kedua-dua mangsa dipercayai berjaya meloloskan diri,” ujarnya.

Jelas beliau, maklumat lanjut berkenaan kejadian itu belum dapat dipastikan.

“Kita masih menjalankan siasatan lanjut sama ada kedua-dua mangsa hendak mengambil wang dari bank tersebut atau mengeluarkan wang dari van untuk dibawa ke bank di lokasi kejadian,” ujarnya.


SUBANG – Seorang suspek yang disyaki terlibat dalam kejadian rompakan hingga menyebabkan seorang pengawal keselamatan terbunuh dan rakannya cedera berdekatan sebuah bank di Puchong Prima, di sini berjaya diberkas petang tadi.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, lelaki tempatan yang berusia 30-an itu berjaya diberkas di sekitar kawasan Shah Alam kira-kira pukul 7 malam.

“Hasil siasatan awal mendapati suspek bergerak seorang diri.

“Bagaimanapun siasatan lanjut masih dijalankan berhubung kejadian tersebut,” ujarnya. – KosmoJoin our Telegram Channel
Telegram