“Bayangkan itu mak ayah kita” – Aliff Syukri minta netizen henti keji Najib, RosmahUsahawan kosmetik terkenal yang kini bergelar penyanyi, Datuk Seri Aliff Syukri ada membuat teguran kepada netizen yang dakwanya seolah-olah bergembira dan ‘bertepuk tangan’ di atas hukuman yang dikenakan terhadap bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan juga isteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Kata Aliff, dia memohon agar orang ramai agar tidak mengeji dan menghina kedua-dua figura itu setelah hukuman berat telah dikenakan oleh mahkamah terhadap mereka baru-baru ini.

Dugaan Najib dan Rosmah di hujung usia. Jangan mengeji dan menghina melampau, cuba bayangkan itu mak ayah kita. Lagipun dugaan kita nanti tak tahu lagi macam mana awak.


Dia dalam pada itu turut memuat naik foto Najib dan Rosmah di laman Instagram miliknya untuk tatapan peminat.

Malah, Aliff juga ada berkongsi pengalamannya ditahan pihak polis bagi membantu siasatan sebuah kes yang mendapatinya tidak bersalah.

Ujarnya, peristiwa itu telah memberi kesan dan impak yang besar buat dirinya dan dia sama sekali tidak dapat melupakan momen tersebut hingga ke akhir hayat.

Itu adalah detik yang tak dapat saya lupakan seumur hidup. Ini pulak kes seperti Datin Seri Rosmah dan Datuk Seri Najib, saya tak dapat bayangkan perasaan itu jika saya di tempat mereka.


Aliff juga sempat menasihatkan orang ramai di luar sana agar tidak sewenang-wenangnya menghitung dosa orang lain sehingga lupa untuk menilai diri sendiri.

Terdahulu, Najib dan Rosmah masing-masing telah didapati bersalah dalam kes sabitan penyelewangan dana dan rasuah bagi SRC International Sdn Bhd serta projek solar hibrid untuk sekolah luar bandar di Sarawak. – beautifulnara

Join our Telegram Channel
Telegram