Tertangkap ceroboh asrama perempuan, buka seluar pelajar perempuan ketika tidurAlor Setar: Tiga pelajar lelaki sebuah sekolah berasrama penuh di negeri ini, memberi alasan mahu mengambil barang ketika ditahan warden selepas didapati menceroboh bilik asrama perempuan, awal pagi Khamis lalu.

Bagaimanapun, seorang pelajar perempuan yang curiga selepas mengetahui alasan diberikan mereka tidak logik, selain geram kerana menjadi mangsa ketika tidur membuat laporan polis, kelmarin.

Sumber berkata, pelajar perempuan Tingkatan Satu berkenaan mendakwa pada hari kejadian dia sedang tidur di lantai bilik asrama sebelum terasa ada seorang menarik seluarnya.

"Remaja perempuan itu dalam laporan polis dibuatnya mendakwa kejadian terbabit berlaku pada jam 2.30 pagi dan dia terkejut apabila tidur.


"Ketika itu, pelajar perempuan berkenaan memberitahu yang dia ternampak seorang lelaki tidak dikenali yang kemudian terus bersembunyi bawah katil di sebelahnya." katanya.

Sumber berkata, mangsa yang masih dalam keadaan terkejut turut melihat seorang lagi lelaki berada bawah katil sama dengan lelaki yang menarik seluarnya sebelum itu.

"Bimbang identiti mereka terbongkar sekiranya mangsa menjerit atau membuat kecoh, dua pelajar lelaki berkenaan terus berlari keluar dari bilik asrama itu.

"Namun, tindakan mereka melepaskan diri itu gagal apabila ditahan warden yang kebetulan melakukan rondaan di kawasan asrama terbabit." katanya.


Menurutnya, hasil pemeriksaan mendapati semua yang ditahan warden itu terdiri daripada tiga pelajar lelaki Tingkatan Dua dan mereka dikesan berada dalam keadaan mencurigakan di kawasan asrama pelajar perempuan.

"Semua pelajar terbabit kemudian mendakwa yang mereka berada dalam bilik asrama perempuan ketika itu kerana mahu mengambil barang.

"Bagaimanapun, alasan diberikan tidak masuk akal dan pelajar perempuan yang mendakwa ditarik seluar ketika tidur oleh kumpulan pelajar lelaki itu tampil membuat laporan polis," katanya.

Menurutnya, setakat ini polis masih menjalankan siasatan lanjut berhubung kes terbabit. – Hmetro
Join our Telegram Channel
Telegram