Musa Hassan kongsi ciri-ciri isteri derhaka selepas tular video dalam rumahKuala Lumpur: Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkongsi tips kepada golongan isteri selepas terpalit kontroversi rakaman video pergaduhan seorang wanita dengan lelaki miripnya yang tular di media sosial, baru-baru ini.

Tips itu dikongsi beliau menerusi ciapan dimuat naik di akaun Twitter miliknya, pagi tadi.

"Ciri-ciri isteri derhaka pada suami adalah tidak mensyukuri kebaikan dilakukan suami; suka menyakiti hati suami; melayani lelaki lain tanpa pengetahuan suami; keluar rumah tanpa izin suami dan meminta cerai daripada suami," katanya.


Semalam, Harian Metro melaporkan Musa meminta orang ramai supaya menghormati privasi dan tidak mencampuri urusan keluarganya.

Beliau berkata demikian dalam satu ciapan di Twitter menjawab pertanyaan netizen susulan penularan video memaparkan individu dipercaya bekas pegawai kanan tertinggi Polis Diraja Malaysia (PDRM) itu, semalam.

"Ini adalah masalah privasi keluarga. Jangan ada yang masuk campur. Jika ada yang membuat spekulasi akan berhadapan dengan tindakan undang-undang," katanya dalam ciapan itu.


Terdahulu, tiga rakaman video berdurasi sembilan saat, 56 saat dan 10 saat dimuat naik pengguna Twitter memaparkan pertelingkahan antara sepasang suami isteri yang turut disaksikan seorang kank-kanak dalam rakaman itu. – Hmetro

Join our Telegram Channel
Telegram