PH tak terima PM kuasa mutlak, pembelot – Kit SiangBercakap dalam sebuah forum awam, Ahli Parlimen Iskandar Puteri Lim Kit Siang mendedahkan bahawa PH mengetahui mengenai rancangan Dr Mahathir Mohamad untuk menubuhkan kerajaan perpaduan pagi tadi, selepas DAP telah memberi sokongan kepadanya sehari sebelum itu.

Beliau berkata setiausaha agung DAP Lim Guan Eng telah bertemu Mahathir pagi itu untuk meminta beliau terus menjadi perdana menteri Pakatan Harapan, tetapi kemudian diberitahu mengenai rancangan Mahathir untuk menubuhkan kerajaan perpaduan.


Loading...

Kata Kit Siang, PH tidak dapat menerima cadangan itu kerana perdana menteri akan mempunyai kuasa mutlak dan pihak yang menyebabkan tumbangnya PH mungkin memegang jawatan tinggi.

"Kerajaan perpaduan yang terdiri daripada ahli parlimen terbaik dan paling bijak adalah idea yang baik, tetapi jika anda mempunyai kerajaan perpaduan, orang yang memusnahkan PH mungkin akan memegang kedudukan penting.


Loading...

"Bagaimana boleh berlaku? Bagaimanakah ada perpaduan nasional? Bagaimanakah ada perdamaian nasional?" katanya, berdasarkan rakaman acara itu. – Kinitv


Please subscribe

Malaysiakini: PH tak terima PM berkuasa mutlak - Kit Siang.

Tak lama lagi meriah media sosial.

Cybertrooper DAP dan penyokong PM ke-7 akan mula bergaduh.

Kita rakyat?

Duk tepi ternganga fikir nasib je.

Dah lah ekonomi hancur kerana depa. – Najib Razak

Loading...

Bayangkan.

Cybertrooper PH lawan Cybertrooper PPBM

PH: Hoi! Ko dulu tak tunai janji manifesto! Gila kuasa!

PPBM: Ko pun sama! Lagi teruk lah!

PH: .......

PPBM: ....... – Najib Razak

ARTIKEL BERKAITAN:

Join our Telegram Channel
Telegram