Siapa sebenarnya isteri Yasin Sulaiman?Semua mengetahui kisah bekas ahli kumpulan Brothers iaitu Yasin Sulaiman, yang kini didkwa di mahk4mah.

Bekas penyanyi nasyid dan juga komposer, Muhammad Yasin Sulaiman berdepan hukvman gantvng sampai mat1 selepas didkwa di Makhmah Majistret Petaling Jaya atas pertudvhan menged4r dad*h jenis g*nja di kediamaannya pada 24Mac lalu.Mengaku Tidak Bersalah


Pendkwaan mengikut akta diperuntukkan hukvman penjar4 seumur hidup atau hukvman gantvng. Sekiranya tidak dihukvm mat1 hendaklah diseb4t maksimum 15 sebat4n, jika sab1t k3$alah4n.

Selain itu, Yasin juga mengaku tidak bers4lah bagi satu lagi pertudvhan di hadapan hakim Norshila Kamaruddin di Makhamah Sesyen.

Yasin didkwa menanam 17 pokok ganj* di dalam pasu plastik berisi tanah merah, pada lokasi, waktu dan tarikh yang sama.

Sebelum ini dia dit4han p0lis bersama 17 pasu pokok g*nja yang dipercayai dit4nam sejak dua bulan lalu dalam serbvan di kediamannya.Siapa Sebenarnya isteri Yasin?


Artis berd4rah kacukan Melayu- Australia itu mendirikan rumahtangga pada tahun 2005 bersama Sharifah Eena Houzima Syed Hassan dan dikurniaakan dua cahaya mata.

Merupkan isteri, Eena juga ialah pengurus kerjaya Yasin sebagai penyanyi dan komposer.

Bagaimanapun, mereka kini dalam proses pencera1an menurut peguam Yasin, memburukkan lagi k3$ihatannya.

Peguam juga mendedhkan bahawa Yasin melalui fasa perp1sahan dengan isteri yang membuatkan tahap k3$ihatannya mel4rat. Kini Yasin sentiasa mendapat sokongan dari keluarga dan rakan rapat.

Peguam ada menyatakan bahawa rek0d Yasin bersih selain dia banyak memberi inspirasi melalui karyanta, namun begitu, Yasin Sulaiman tidak dibenarkan diikat jamin. – Jutawan BBNARTIKEL BERKAITAN:


Join our Telegram Channel
Telegram