“Yang undi pun boleh tahan bengap” – King Coco menang Jawatan Ketua Srikandi Bersatu Bagan SeraiSELEBRITI media sosial King Coco sebelum ini cukup terkenal dalam kalangan netizen kerana bercakap dengan pelat mat salih.

Namun itu dulu, kini Coco atau Marshaira Ismail, 22, kembali menjadi bualan ramai selepas terlibat dalam politik menerusi parti Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

Penglibatan Coco dalam politik mula dihidu netizen selepas satu poster kempen bagi merebut jawatan Ketua Srikandi Bersatu Bahagian Bagan Serai di Perak tersebar di media sosial sejak Selasa.


Loading...

Namun hasil semakan di Facebook Bagan Serai Kampung HalamanKu mendapati ibu kepada seorang anak itu sudah memenangi jawatan berkenaan apabila memperoleh 62 undi dengan menewaskan dua calon lain.

Keputusan berkenaan diumumkan pada Ahad lalu.

Seperti biasa netizen melahirkan rasa terkejut dengan perkembangan berkenaan dan mula melahirkan pendapat masing-masing.


Loading...

"Serius la dah menang? Ingat baru nak calon. Hahahhaa.

"King Coco buat come back. Harap dia jadi pemimpin yang kelakar.

"Level nak pilih ketua macam ni ke? Patut la politik Malaysia tidak berkembang," tulis beberapa netizen di Twitter.Yang undi pun boleh tahan bengap – netizenSementara itu usaha mStar untuk mendapatkan reaksi Coco mengenai kejayaannya itu tidak berhasil apabila panggilan dan mesej menerusi aplikasi WhatsApp tidak dijawab.

Sebelum ini King Coco menjadi bualan ramai apabila mengakui mempunyai banyak darah campuran keturunan.

Coco juga sudah berkahwin pada 2017 ketika berusia 19 tahun dan kini mempunyai seorang anak. – MStar


Please subscribeJoin our Telegram Channel
Telegram