Ramaikan belia dalam politik, bukan orang tua berebut kuasa – Syed SaddiqKUALA LUMPUR: Malaysia "memerlukan lebih ramai belia dalam politik, bukannya orang tua yang berebut kuasa."

Kata-kata itu diungkapkan oleh Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menerusi akaun Twitternya pada Ahad malam.

Loading...

Dalam tweet tersebut, Syed Saddiq turut memetik nama Ahli Parlimen Bakri, Yeo Bee Yin, dengan menyatakan bahawa bekas Menteri Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim itu adalah bukti bahawa wanita muda yang boleh melakukan banyak perkara hebat sekiranya diberi peluang untuk memimpin.

"@yeobeeyin is living proof that a young woman, when given the chance to lead, can do amazing things! It was a pleasure working with her in cabinet.

"We need more Youths in Politics, not oldies fighting for power," ujar Syed Saddiq.

Loading...

Selain disertai frasa 'Muar & Bakri, united', tweet tersebut turut disertakan tiga keping gambar dirinya bersama Bee Yin serta keluarganya di sebuah lokasi yang tidak dinyatakan.

Ciapan tersebut menerima ratusan komen dan lebih 1,700 tanda suka selepas sejam disiarkan, dengan kebanyakan komen bersetuju dengan Syed Saddiq tentang kuasa generasi muda yang patut diberikan perhatian. – Astro AwaniJoin our Telegram Channel
Telegram