Tak sampai 24 jam umum calon, 9 PDM BN di Bemban tutupPETALING JAYA: Sembilan Pusat Daerah Mengundi (PDM) BN di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bemban telah ditutup tidak sampai 24 jam selepas pengumuman calon Barisan Nasional (BN).

Penutupan itu sudah pasti menjejaskan persiapan BN untuk merampas kembali kerusi berkenaan dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka, 20 November ini.


PDM yang ditutup mulai Jumaat ialah Pondok Kempas, Kesang Tua, Seri Bemban, Tehel, Taman Maju, Air Panas, Air Kangkong, Air Barok dan Kesang Jaya.

Menerusi tinjauan media, kerja-kerja mengemas kerusi dan meja termasuk menurunkan semua bendera BN dilakukan oleh petugas Umno cawangan di situ.

Memetik Utusan Malaysia, difahamkan penutupan sembilan PDM berpunca daripada perasaan kecewa apabila kerusi itu ditandingi oleh MCA.


DUN Bemban bakal ditandingi Koh Chin Han yang tewas pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) kepada calon DAP, Wong Port Pin.

Pengumuman mengenai 28 calon BN telah dibuat oleh Pengarah Pilihan Raya BN, Mohamad Hasan di Pusat Dagangan Dunia (WTC), Kuala Lumpur pagi tadi. – FMT
Join our Telegram Channel
Telegram