PAS guna logo PN #PRU15 – HadiMARANG – Pas akan menggunakan logo Perikatan Nasional (PN) pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang berkata, secara dasarnya, parti itu bersetuju menggunakan logo baharu yang bakal diperkenal PN tidak lama lagi.

Beliau berkata, perkembangan terbaharu logo terbabit akan dibincangkan dengan parti-parti gabungan PN seperti Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) tidak lama lagi.

“Kita akan bincang (logo baharu PN) dalam mesyuarat terdekat,” katanya ketika ditemui selepas menyampaikan kuliah dhuha di Masjid Rusila di sini hari ini.


Sebelum ini, Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin memberitahu logo baharu gabungan politik berkenaan akan diperkenalkan bagi digunakan pada PRU-15.

Beliau berkata, ia susulan cadangan mengubahsuai logo sedia ada yang berwarna biru pada Mesyuarat Majlis Tertinggi PN baru-baru ini.

Dalam perkembangan sama, Abdul Hadi memberitahu rundingan pembahagian kerusi bagi PRU-15 melibatkan parti-parti dalam PN masih berlangsung.

Beliau berkata, persediaan menghadapi PRU-15 telah dibuat walau pun tarikh pembubaran Parlimen masih belum diketahui. – KosmoJoin our Telegram Channel
Telegram